Oι ίνες μπαμπού είναι φυτικές ίνες που προέρχονται από το στέλεχος του μπαμπού. Τα φυσικά χαρακτηριστικά του μπαμπού, επιτρέπουν την εφαρμογή του σε πολλούς τομείς της βιομηχανίας τροφίμων. Oι ίνες μπαμπού δεν απορροφώνται κατά τη διάρκεια της πέψης, έτσι ώστε να μπορούν να ενσωματωθούν απόλυτα στην παλαιολιθική δίαιτα σε διαβητικές διατροφές και σε εκείνους που θέλουν να χάσουν βάρος. Αυτό αυξάνει την περιεκτικότητα σε ίνες των προϊόντων αρτοποιίας και επιβραδύνει την απορρόφηση των υδατανθράκων.
Φυλάσσεται σε δροσερό, σκοτεινό και ξηρό περιβάλλον