Το κάρυ πρόκειται για μία αρκετά πικάντικη σκόνη, που παρασκευάζεται από κορίανδρο, κύμινο, σπόρους μάραθου, κουρκουμά, κόκκους πιπεριού και κόκκινη καυτερή πιπεριά. Χρησιμοποιείται κυρίως στην Ινδική ή άλλες Ασιατικές κουζίνες. Το κάρυ είναι εξαιρετικά νόστιμο και ευέλικτο και ταιριάζει ιδιαίτερα σε συνταγές με κοτόπουλο, ρύζι καθώς και στις πατάτες στο φούρνο.
Συστατικά:
Πάπρικα γλυκιά, κάρρυ(κόλιανδρο, τούρμερικ, σινάπι, δάφνη, γαρύφαλλο, σκόρδο, κρεμμύδι, αλάτι, πιπεριά κόκκινη, κάρρυ φύλλα, μάνγκο), μαντζουράνα, κόλιανδρο, πιπερίτσες κόκκινες, λεμονόχορτο, κιούμελ, πιπερόριζα, τσιμένι, σκόρδο, γκαλάνγκαλ, κύμινο, μάραθος, πιπέρι μαύρο.
Δοσολογία:
20-25 γραμ./κιλό
Για εύγευστο και αρωματικό αποτέλεσματα στα πιάτα σας!