Παραδοσιακό αλεύρι από χαρούπι, που θυμίζει έντονα τη γεύση της σοκολάτας.
Το γνωρίζουμε και ως το ψωμί του Άγιου Ιωάννη κατάγεται από το αειθαλές χαρουπόδεντρο (Ceratonia siliqua) που φύεται σε κλίματα ζεστά και ξηρά. Τα πράσινα περικάρπια του δέντρου περιέχουν πράσινο πολτό που τρώγεται. Όταν όμως ξεραίνονται γίνονται σκούρο καφέ ενώ ο πολτός ψήνεται και αλέθεται σε αλεύρι / σκόνη που χρησιμοποιείται στο ψήσιμο στον φούρνο και στην παρασκευή γλυκισμάτων.
Οδηγίες χρήσης:
Χρησιμοποιήστε το για να αντικαταστήσετε το κοινό αλεύρι. Μπορείτε να φτιάξετε με αυτό νοστιμότατα μπισκότα, πίτες και κουλουράκια, που θα έχουν έντονα τη γεύση της σοκολάτας αλλά όχι τις ίδιες θερμίδες με αυτή.
Προϊόν βιολογικής γεωργίας.
Συσκευασία: 200 gr