Το κάρυ, είναι ένα καρύκευμα σε σκόνη, που παρασκευάζεται από τη μίξη πολλών μπαχαρικών σε διάφορες αναλογίες και συνδυασμούς. Με το κάρυ αρωματίζονται διάφορα φαγητά με συστατικά το κρέας, τα λαχανικά, το ρύζι και τα αυγά, ιδιαίτερα στην Ινδική, Ινδονησιακή και Κινέζικη κουζίνα.
Συστατικά:
Κόλιανδρο, κάρδαμο, πιπέρι καγιέν, πιπέρι μαύρο, κανέλα, μουστάρδα, τζίντζερ, κουρκουμά, τσίλι, μοσχοκάρυδο, σκόρδο, γαρύφαλλο.
Δοσολογία:
20-25 γραμ./κιλό
Για εύγευστο και αρωματικό αποτέλεσματα στα πιάτα σας!