Το σκόρδο περιέχει αλισίνη που ευθύνεται για την χαρακτηριστική γεύση του φρέσκου σκόρδου. Είναι αντιμικροβιακός παράγοντας και σε συνδυασμό με τη βιταμίνη C, η δράση του ενισχύεται. Το σκόρδο περιέχει βιταμίνη Α και σελήνιο. Επίσης περιέχει ασβέστιο, σίδηρο, μαγνήσιο, μαγγάνιο, φώσφορο, κάλιο, ψευδάργυρο, βιταμίνη Β1, Β2 και Β3.
Χρήση:
Το σκόρδο κομμένο σε φλύδες flakes χρησιμοποιείται σχεδόν σε όλες τις εφαρμογές μαγειρικής για να δώσει με την δυνατή του γεύση νοστιμιά και πικάντικη αψάδα.