Τα καρύδια περιέχουν διπλάσιες ποσότητες αντιοξειδωτικών ουσιών σε σύγκριση με άλλους ξηρούς καρπούς. Το καβούρδισμα ελαττώνει την αντιοξειδωτική δύναμη των ξηρών καρπών. Είναι καλύτερα να τρώτε τα καρύδια, όπως εξάλλου και τους υπόλοιπους ξηρούς καρπούς, ωμούς. Τα καρύδια περιέχουν άφθονα θρεπτικά στοιχεία όπως πρωτεΐνες υψηλής ποιότητας, φυτικές ίνες, βιταμίνες Β, αντιοξειδωτικές και αντιφλεγμονώδεις ενώσεις. Εμπεριέχουν και φυτικές στερόλες, ωμέγα 3 λιπαρά οξέα, μελατονίνη και μέταλλα όπως μαγγάνιο, ψευδάργυρο, ασβέστιο, σίδηρο, μαγνήσιο, σελήνιο, φωσφόρο και κάλιο.
Οφέλη:
Οφέλη για την καρδία και τις αρτηρίες, μείωση του κινδύνου για μεταβολικό σύνδρομο, βοηθάει στη θεραπεία του σακχαρώδους διαβήτη τύπου 2.
Χρήση:
Μια καλή ιδέα, είναι η κατανάλωση 42 γραμμαρίων καρυδιών κάθε μέρα, ή να τα καταναλώσουμε μέσα στο γιαούρτι.