Το Ποπ κορν (σκασμένο καλαμπόκι ή κρότος καλαμποκιού) είναι καλαμπόκι το οποίο έχει φουσκώσει αφού έχει θερμανθεί. Το καλαμπόκι είναι σε θέση να σκάσει γιατί, σε αντίθεση με άλλα δημητριακά, οι πυρήνες του έχουν φλοιό που το προστατεύει από την υγρασία και έχει μια παχιά αμυλούχο γέμιση. Αυτό επιτρέπει στην πίεση να αυξάνεται σταδιακά στο εσωτερικό μέχρι τελικά να «σκάσει». Πλέον, ορισμένα στελέχη του καλαμποκιού καλλιεργούνται αποκλειστικά για να χρησιμοποιηθούν για παρασκευή ποπ κορν.
Χρήση:
Ζεσταίνετε 2-3 κουταλιές ελαιόλαδο ή λάδι καρύδας σε μια κατσαρόλα. Ρίχνετε 100γρ καλαμπόκι για ποπ κορν και το σκεπάζετε. Όταν το καλαμπόκι «σκάσει», βγάζετε την κατσαρόλα από την εστία και ρίχνετε είτε αλάτι είτε ζάχαρη.